Сунак: Нашим найвищим пріоритетом є продовження військової допомоги Україні

Сунак: Нашим найвищим пріоритетом є продовження військової допомоги Україні

Укрінформ
Найвищим пріоритетом Британії є надання військової допомоги Україні.

Про це заявив у понеділок прем’єр-міністр країни Ріші Сунак під час обговорення з президентом США Джо Байденом та главою уряду Австралії Ентоні Албенізі подальшої взаємодії трьох країн у межах альянсу AUKUS, передає кореспондент Укрінформу.

«Нашим найвищим пріоритетом є продовження надання військової допомоги Україні, тому що їхня безпека – це наша безпека, і ми підемо далі, щоб зміцнити нашу стійкість», – сказав він.

Читайте також: Безладдя і розкол: Сунак пояснив, чим загрожують світові росія та китай

Сунак наголосив, що сучасні виклики посилюються незаконним «російським вторгненням в Україну, зростанням агресивності Китаю, дестабілізуючим поводженням Ірану та Північної Кореї».

«Усе це загрожує створенням світу, який визначатиметься небезпекою, безладом і розколом», – додав він.

За словами Сунака, Британія оголошує про значне збільшення свого оборонного бюджету.

Читайте також: Британія суттєво збільшить власні витрати на оборону

Додатково на оборону буде виділено 5 млрд фунтів стерлінгів (близько 6 млрд доларів) протягом наступних двох років, і загальні витрати будуть доведені до 2,25% ВВП. Відповідно, країна залишатиметься однією з провідних оборонних держав світу.

«Це дасть нам змогу поповнити наші військові запаси й модернізувати нашу ядерну галузь, зміцнивши AUKUS і посиливши наше стримування», – сказав прем’єр.

Читайте також: Прем’єри Британії та Австралії зустрілися у США, говорили й про підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден зустрівся для переговорів з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком і главою уряду Австралії Ентоні Албенізі для обговорення наступного етапу взаємодії трьох країн у межах альянсу AUKUS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-