МЗС уперше оголосило відкритий пошук на вакансії послів України у 21 країні

МЗС уперше оголосило відкритий пошук на вакансії послів України у 21 країні

Укрінформ
Міністерство закордонних справ уперше в історії української дипломатії оголосило відкритий пошук на вакансії послів України у 21 країні.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

Глава української дипломатії зауважив, що знайти людину, яка відповідатиме критеріям і вимогам, знатиме мови, буде здатна дати результат - дуже непросто.

«Зростають і темпи нашої дипломатичної експансії, зокрема в Африці. Тому понад два десятки країн досі без послів. Так не має бути. І єдиний спосіб пришвидшити ці процеси - нестандартні рішення. Тому ми йдемо на безпрецедентний крок - створюємо відкритий механізм, який дозволяє і дипломатам з середини системи, і людям зовні запропонувати свою кандидатуру на посаду посла», - зазначив Кулеба.

Він поінформував, що відповідна сторінка вже створена на сайті МЗС у розділі “Вакансії”. За словами міністра, у зовнішньополітичному відомстві розраховують, що відкритий пошук серед внутрішніх та зовнішніх кандидатів дозволить уникати «неприйнятних ситуацій, коли вакансія посла в певній країні залишається незаповненою протягом кількох років».

«Отже, заходьте на сайт МЗС і дивіться розділ «Вакансії». Наразі 21 країна Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії. Аналізуйте, зважуйте, ухвалюйте рішення. З кращими з кращих зв’яжеться HR-служба МЗС», - повідомив глава української дипломатії.

Читайте також: МЗС відкрило зовнішній набір на 10 посад у посольствах

Він додав, що кожний кандидат, у якому в МЗС побачать потенціал, проходитиме ретельну безпекову, репутаційну, комунікаційну та інші перевірки.

«Я вперше в історії української дипломатії відкриваю двері, щоб кожен мав рівні можливості спробувати стати сильним менеджером, які зараз так потрібні державі у світі. Також зазначу, що особливий фокус зараз на країнах Африки. Подача в ці країни автоматично підвищує шанси. Крім того, за умови рівних професійних показників, я надаватиму перевагу жінкам. Просто тому, що дипломатія була багато десятиріч несправедлива щодо кар’єрного зростання жінок», - пояснив Кулеба.

Наостанок він привернув увагу до того, що серед переліку країн немає Китаю, Індії та Бразилії.

«Це тому, що я вже вніс на розгляд Президента України кандидатури послів у цих країнах. Ви дізнаєтеся їхні імена після оприлюднення відповідних указів. Скажу лише, що в такі особливі країни ми плануємо відправити фахівців з досвідом державної роботи рівня міністрів і заступників міністрів», - зазначив очільник зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський на конференції послів України поінформував, що у 2023 році планується відкрити нові посольства у десяти африканських країнах і торговельний дім Україна-Африка з представництвами у столицях найбільш перспективних країн Африканського континенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-