Україна наступного року має бути представлена у 30 країнах Африки - Зеленський

Україна наступного року має бути представлена у 30 країнах Африки - Зеленський

Відео
Укрінформ
Україна наступного року планує відкрити нові посольства у десяти африканських країнах і торговельний дім Україна-Африка з представництвами у столицях найбільш перспективних країн Африканського континенту.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на конференції послів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже перезавантажуємо відносини з десятками країн Африки. Наступного року ми маємо це посилити. Вже визначено десять держав, де будуть відкриті нові посольства України в Африці", - сказав Зеленський.

Він додав, що також розроблено концепцію торговельного дому Україна-Африка з відкриттям його представництв у столицях найперспективніших країн Африканського континенту.

Читайте також: Президент анонсував створення Українського агентства міжнародної допомоги

"На додачу до існуючого представництва України в десяти країнах Африки разом з новими посольствами і торговельними домами ми маємо досягти представлення в 30 країнах Африканського континенту", - зазначив глава держави.

Як повідомлялося, у жовтні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба здійснив перше в історії української дипломатії турне глави МЗС країнами Африки, під час якого відвідав Сенегал, Кот д’Івуар, Гану та Кенію. Під час турне досягнуто низки конкретних двосторонніх домовленостей, а на перший квартал наступного року запланована перша велика конференція Україна-Африка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-