Президент анонсував створення Українського агентства міжнародної допомоги

Президент анонсував створення Українського агентства міжнародної допомоги

Укрінформ
На наступний рік заплановано створення Українського агентства міжнародної допомоги, яке допоможе іншим державам зберігати і розвивати стійкість і створить додаткові лінії співпраці з партнерами.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на конференції послів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Потрібно вивести на новий рівень спроможності України в зовнішній політиці. У надзвичайній ситуації нам потрібно знайти інструмент, який дозволить нашій державі бути суб'єктом реагування на кризові ситуації у світі. Наша присутність має бути відчутною абсолютно усім, у нашій допомозі мають бути зацікавлені всі. Для цього ми готуємо створення Українського агентства міжнародної допомоги, яке розширить географію нашого впливу і створить додаткові лінії співпраці з партнерами. Як ми забезпечуємо стійкість нашій державі разом з партнерами, так само ми можемо допомогти іншим державам зберігати і розвивати стійкість", - сказав Зеленський.

За його словами, за приклад можна взяти співпрацю України з партнерами у галузі продовольчої безпеки, діджиталізації, де у нас є дійсно важливі напрацювання в напрямку кіберзахисту.

"Ми маємо досвід, який може посилити наших партнерів і дати Україні нових друзів у світі", - акцентував Президент.

Він також зауважив, що глобальне зростання і міжнародну стабільність у цьому столітті неможливо уявити без відносин з Африкою та іншими частинами Глобального Півдня.

Читайте також: Глави МЗС країн G7 домовилися посилювати ППО України

"Латинська Америка, Індія, азійські країни, зокрема, Китай та Південно-Східна Азія, увесь регіон островів Індійського і Тихого океанів - Україна має знайти формат свого лідерства у стратегічних процесах у кожному з цих регіонів. Роль дипломатичного корпусу України при цьому буде визначальною", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, 26 листопада Президент Володимир Зеленський анонсував міжнародну продовольчу ініціативу Grain from Ukraine, яка забезпечить найбідніші африканські країни продовольством. У межах цього проєкту 60 суден з продовольством будуть відправлені до Африки до кінця весни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-