США й союзники не залишаться байдужими до ракетних обстрілів України – Держдеп

США й союзники не залишаться байдужими до ракетних обстрілів України – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами не залишатимуться байдужими до ракетних та повітряних обстрілів України та докладатимуть зусиль, аби це не стало «нормою», як того хотіла би росія.

Таку позицію озвучив у четвер під час брифінгу в четвер у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«росія намагається зробити ці типи ударів новою нормою»,- зауважив представник Держдепу.

Він підкреслив, що минуло лише кілька тижнів відтоді, як востаннє наносилися попередні масштабні удари по мирних містах України, по складах із сільськогосподарською продукцією, по об’єктах енергетичної та іншої критичної інфраструктури. І це, підкреслив Прайс, свідчить про рівень жорстокості росіян.

«Тож наш обов’язок полягає в тому, щоби працювати із союзниками й партнерами по всьому світу, аби чітко наголосити, що це не може бути нормою. Ми не можемо залишатися байдужими до цього»,- підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

Прайс також наголосив, що народ України, зі свого боку, також дуже чітко продемонстрував, що не підкорюватиметься та не ставатиме заручником бажань путіна, а продовжить захищати свою країну за підтримки США й партнерів по всьому світу.

Читайте також: Білий дім про ракетну атаку рф: США постачатимуть усе необхідне для захисту українців

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 9 березня відбулася масована ракетна атака рф проти України. Вибухи були зафіксовані в Києві, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Крім того, внаслідок обстрілів була знеструмлена Запорізька атомна електростанція, однак до кінця дня енергоживлення АЕС відновили.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-