Білий дім про ракетну атаку рф: США постачатимуть усе необхідне для захисту українців

Білий дім про ракетну атаку рф: США постачатимуть усе необхідне для захисту українців

Укрінформ
Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами забезпечуватимуть Україну всім необхідним для захисту від ракетних ударів з боку росії, а також іншим озброєнням і обладнанням.

Таку позицію висловила на пресбрифінгу заступниця речника Білого дому Олівія Делтон у контексті чергової масованої атаки рф проти України, передає кореспондент Укрінформу.

«Звісно, це жахливо - бачити жорстокі, невиправдані напади на цивільну інфраструктуру по всій Україні», - зауважила представниця Білого дому.

Вона підкреслила, що остання масована атака рф була націлена на цивільну інфраструктуру, зокрема з метою пошкодження систем опалення та електропостачання. Водночас унаслідок нападу були вбиті та поранені українські громадяни.

«Сполучені Штати продовжують надавати Україні спроможності для протиповітряної оборони та забезпечувати у співпраці з нашими союзниками й партнерами в усьому світі те, що їм потрібно в цей момент»,- підкреслила офіційна представниця адміністрації США.

Читайте також: Білий дім анонсував новий пакет оборонної допомоги Україні

Як повідомлялось, у ніч проти 9 березня відбулася масована ракетна атака рф проти України. Внаслідок обстрілів були пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури. Обмежене електропостачання в Житомирській, Харківській та Одеській областях. Загалом вибухи були зафіксовані в Києві, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Крім того, внаслідок обстрілів була знеструмлена Запорізька атомна електростанція, однак до кінця дня енергоживлення АЕС відновили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-