Білий дім анонсував новий пакет оборонної допомоги Україні

Білий дім анонсував новий пакет оборонної допомоги Україні

Оновлено
Укрінформ
Сполучені Штати готуються в п’ятницю оголосити про виділення нового пакету оборонної підтримки України, який забезпечить передусім боєприпаси до систем, що є на озброєнні ЗСУ.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Завтра Сполучені Штати оголосять про ще один пакет допомоги Україні»,- зауважив представник Білого дому під час коментарів щодо запланованої зустрічі в Вашингтоні президента Байдена й німецького канцлера Шольца.

Читайте також: Зеленський подякував Президенту Швейцарії за пакет підтримки на ₣114 мільйонів

За його словами, нова допомога включатиме здебільшого боєприпаси для артилерійських систем, ракети для HIMARS та іншу амуніцію.

Крім того, Кірбі запевнив, що під час обговорень між американським і німецьким лідерами йтиметься про можливості додаткової підтримки України.

Читайте також: Байден зустрінеться з очільницею Єврокомісії, говоритимуть про Україну

За інформацією агентства Reuters, яке посилається на обізнаних офіційних осіб, обсяг пакета - приблизно $400 мільйонів. Очікується, що він міститиме більше керованих реактивних снарядів GMLRS для систем HIMARS, боєприпаси для бойових машин Bradley, а також танкові мостоукладачі.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц перебуватиме з візитом у Вашингтоні, під час якого заплановані його переговори з президентом Байденом у Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-