Німеччина обговорює з партнерами гарантії безпеки для України - Шольц

Німеччина обговорює з партнерами гарантії безпеки для України - Шольц

Оновлено
Укрінформ
Німеччина допомагатиме Україні у досягненні справедливого миру і обговорює з партнерами питання гарантій безпеки в майбутньому.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у промові до Бундестагу з нагоди річниці його ж виступу в німецькому парламенті, коли він оголосив про «злам часів», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми говоримо з іншими державами про те, щоби були подальші гарантії безпеки для України», - сказав Шольц.

Він зазначив, що принципи справедливого миру були представлені Президентом України Володимиром Зеленським в листопаді минулого року на саміті G20 та заявив, що німецький уряд буде допомагати, щоби дійшло саме до такого миру.

Читайте також: москва має зробити кроки задля досягнення миру – Шольц

Канцлер підкреслив, що ніхто в світі так не прагне миру, з першого дня війни, як українці, але для його досягнення потрібна мужність, щоби побороти агресію. Українці готові воювати за свою свободу та за мир, Німеччина також готова допомагати Україні – рішуче, віддано та разом з партнерами, запевнив Шольц. Тим, хто виходить на демонстрації і вимагає перемовин з росією і припинення постачання Україні озброєнь, глава німецького уряду відповів: усім відомо, яка доля чекатиме українців під російською окупкацією, якщо вони припинять боротьбу, це означатиме кінець України.

«Чи готовий путін взагалі вести перемовини? Виглядає, що зараз - ні», - сказав Шольц, нагадавши, що путін продовжує погрожувати, зокрема, ядерною зброю.

«Не може бути та не буде жодних мирних угод через голови українців», - пообіцяв глава німецького уряду.

За його словами, диктаторський мир неможливий не лише з моральних міркувань, це неприйнятно для миру та безпеки Європи, сказав політик. Тривалий мир вимагає відновлення міжнародного порядку. путін зруйнував правила, фундаменти європейського порядку, він хоче знищити Україну як націю, сказав Шольц.

Читайте також: Партнери мають посилити допомогу України боєприпасами - Шольц

За його словами, всім має бути зрозуміло, що гасло «ніколи більше» означає, що агресивні війни більше не можуть бути інструментом політики, що путінський імперіалізм не матиме шансів на успіх. За словами Шольца, путін прорахувався, коли думав, що час грає на нього. І чим скоріше він зрозуміє, що його імперіалістичним цілям не втілитися в життя, а світ не буде їх толерувати, тим більше шансів на завершення війни.

Як повідомлялося, Олаф Шольц виступив у Бундестазі з історичню промовою, під час якох оголосив про «злам часів», у неділю, 27 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-