Резніков: Президент попросив мене повернутися до реформ

Резніков: Президент попросив мене повернутися до реформ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський попросив міністра оборони Олексія Резнікова "повернутися" до реформ, які були відкладені через повномасштабне вторгнення росії.

Про це Резніков заявив в інтерв'ю LIGA.net, яке вийде завтра, 6 березня, повідомляє видання.

«Він (Зеленський – ред.) чесно сказав: "Олексію, напруження зрозуміле, але реформи, про які ми з тобою домовлялись під час першої бесіди (коли він запропонував мені цю посаду), ніхто не скасовував. Ти залишив зрозумілі пріоритети, але ти їх дуже далеко відклав. Повертайся до них», – переказує Резніков головний зміст розмови з Президентом.

Міністр оборони підтвердив, що в нього відбулась розмова з президентом після низки медійних скандалів навколо міністерства.

На його думку, Зеленський продовжує йому довіряти: «Я це не просто бачу, а відчуваю».

«Мені завжди було з Президентом комфортно і є комфортно, – запевняє Резніков. – В нас є домовленість ще з лютого 2020 року, коли я отримав пропозицію зайти на міністерство реінтеграції, що я в команді, але так буде, поки нам обом комфортно. Втрата довіри – це найгірше, що може відбутись. Немає сенсу продовжувати».

Читайте також: Резніков розкрив зміст розмови із Зеленським, після якої він залишився міністром оборони

Як повідомлялося у ЗМІ, 5 лютого 2023 року глава фракції Слуга народу Давид Арахамія підтвердив плани провести перестановки в уряді. За його словами, Резніков нібито мав отримати посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості, а його нинішню посаду в МО обійняв би голова ГУР Буданов. Вже 6 лютого Арахамія заявив, що всі залишаються на своїх місцях. Водночас Резніков запевнив, що йому ніхто не пропонував іншу міністерську посаду.

Після скандалу з продуктами для ЗСУ з Міноборони було звільнено двох чиновників, які відповідали за закупівлі.

За результатами проведених у 2022 році внутрішніх аудитів 621 чиновника Міноборони та ЗСУ було притягнуто до відповідальності, заявив Резніков.

З Міноборони звільнили двох заступників Резнікова, першим заступником міністра оборони став Герой України Олександр Павлюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-