Без притягнення путіна до відповідальності не буде миру – президентка Європарламенту

Без притягнення путіна до відповідальності не буде миру – президентка Європарламенту

Укрінформ
Військово-політичне керівництво рф включно з володимиром путіним має бути притягнуте до відповідальності за злочини проти України, оскільки без цього не буде миру.

Про це заявила президентка Європейського парламенту Роберта Мецола під час спілкування із журналістами у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

"Що я чула зараз від генпрокурора Костіна - що вже є великий прогрес. Ми бачили надзвичайно хороші пропозиції. Ми зустрічатимемося зі співробітниками ООН. Мусимо бути впевненими, що маємо механізми — передусім, щоб збирати докази, але й щоб потім притягувати до відповідальності", - сказала Мецола, відповідаючи на запитання про притягнення до відповідальності винних у злочинах проти України.

Читайте також: Мецола сподівається, що переговори про вступ України до ЄС розпочнуться цьогоріч

Вона наголосила на необхідності створення спеціального трибуналу, "щоб був покритий злочин агресії".

"Це вже питання не того, яким чином (це зробити - ред.), а – коли. І навіть зараз, коли ми бачимо випадки, які розслідуються в Україні, інформація збирається різними країнами-членами, Сполученими Штатами, Сполученим Королівством — це про те, аби притягнути до відповідальності осіб, включно з володимиром путіним. Без цього не буде миру", — підкреслила президент Європарламенту і додала: "Хто б не був відповідальний за ці злочини, він має понести покарання".

Читайте також: Зеленський у Львові зустрівся з президентом Європарламенту Мецолою

Як повідомлялося, коаліція, яка працює над параметрами майбутнього спеціального трибуналу щодо росії за злочин агресії проти України, вже налічує 29 держав.

У Львові в ці дні проходить конференція United for Justice — «Об’єднані заради справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-