Зеленський у Львові зустрівся з президентом Європарламенту Мецолою

Зеленський у Львові зустрівся з президентом Європарламенту Мецолою

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою висловив подяку за лідерство в підтримці України з перших днів розв'язаної росією війни та за важливі рішення, ухвалені Європарламентом.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у Телеграмі.

Зокрема, Зеленський нагадав, що на другий день після подання заявки на членство у Європейському Союзі в березні минулого року Європарламент ухвалив резолюцію про підтримку та необхідність надання Україні статусу кандидата.

Читайте також: Президент Європарламенту прибула до України

"Україна прагне якнайшвидше завершити виконання рекомендацій Європейської комісії та розпочати переговори про вступ до ЄС уже цього року", — заявив Президент.

Як додали у пресслужбі Президента, під час зустрічі глава держави також відзначив низку ухвалених Європарламентом резолюцій, зокрема щодо визнання росії державою – спонсором тероризму, визнання Голодомору 1932–1933 років в Україні геноцидом українського народу та створення міжнародного трибуналу ad hoc щодо злочину агресії проти України.

Серед згаданих ним питань – резолюція про підготовку саміту Україна - ЄС із підтримкою формули миру та присвячена річниці початку повномасштабного вторгнення рф із закликом надати Україні необхідну зброю.

Зеленський подякував Мецолі за тверду позицію щодо необхідності збільшення санкційного тиску на росію. Він зазначив, що 10-й санкційний пакет є надзвичайно важливим, але санкційний тиск на агресора потребує посилення.

Крім того, сторони обговорили просування української формули миру та перспективи залучення до майбутнього саміту на підтримку миру широкого кола світових гравців, насамперед країн Глобального Півдня.

Окрема увага була приділена перспективі функціонування Офісу зв’язку Європейського парламенту в Україні, що сприятиме посиленню співпраці та пришвидшенню євроінтеграційних процесів.

Зі свого боку Мецола заявила, що дуже рада знову приїхати в Україну, зокрема вперше відвідати Львів. Президент Європарламенту запевнила у непохитній підтримці України в протистоянні повномасштабній російській агресії та на шляху до членства в європейській родині.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив із Мецолою шлях України до повноправного членства в ЄС, санкції проти росії та пропозиції Китаю щодо так званого "мирного договору".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-