Нідерланди спільно з Україною складуть реєстр воєнних злочинів рф

Нідерланди спільно з Україною складуть реєстр воєнних злочинів рф

Укрінформ
У Нідерландах діятиме Міжнародний центр з кримінального переслідування за вчинення злочину агресії проти України, також буде створено реєстр злочинів, вчинених проти України.

Про це під час пресконференції «Об’єднані заради справедливості» за результатами зустрічі з міністрами закордонних справ України та Естонії сказав міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра, повідомляє власкор Укрінформу.

«Сьогодні ми говорили про відповідальність, без якої не може бути довготривалого миру. росія повинна нести відповідальність за все, що вона зробила на українській землі. Усі воєнні злочини росії, злочини проти людяності повинні бути покарані. Нідерланди підтримують всі ці зусилля», - сказав Гукстра.

Міністр запевнив у підтримці Нідерландами України у боротьбі за свободу та мир так довго, скільки це буде потрібно, як у питанні постачання зброї, гуманітарної допомоги, так і у відбудові та в покаранні росії за злочини.

«Разом із партнерами ми будемо розслідувати всі вчинені злочини, особливо викрадення українських дітей. У Нідерландах діятиме Міжнародний центр з кримінального переслідування за вчинення злочину агресії проти України. У Нідерландах разом з Україною ми будемо створювати реєстр злочинів, вчинених проти України. Сьогодні відбудеться зустріч груп діалогу», - поінформував Гукстра.

За його словами, буде забезпечено вирішальну роль України в цьому процесі та верховенство права навіть в умовах війни.

Читайте також: путін і його спільники мають отримати справедливі вироки за злочини проти України - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня у Львові проходить конференція United for Justice — «Об’єднані заради справедливості» або «юридичний Рамштайн». Коаліція, яка працює над параметрами майбутнього спеціального трибуналу щодо росії за злочин агресії проти України, вже налічує 29 держав.

Фото: Arie Kievit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-