путін і його спільники мають отримати справедливі вироки за злочини проти України - Зеленський

путін і його спільники мають отримати справедливі вироки за злочини проти України - Зеленський

Укрінформ
Президент рф володимир путін і всі його спільники мають отримати справедливі та законні вироки за злочини, скоєні проти України.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час пресконференції "Об‘єднані заради справедливості", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент рф володимир путін та всі його спільники мають отримати законні та справедливі вироки. За все, що вони наробили. В ім'я та пам'ять усіх тих, чиє життя вони забрали та чию долю зруйнували. За агресію, яку вони розпочали", - наголосив глава держави.

Він зазначив, що світ має потужно відповісти на російську агресію та терор, адже право є одним із ключових елементів міцності людської культури. Жодна помста не здатна зробити того, що може зробити право.

"Право спроможне не лише забезпечити притягнення до відповідальності винуватців конкретних злочинів, у тому числі винуватців найтяжчого злочину, злочину, який породжує всі інші злочини війни та геноциду - злочину агресії. Право може ліквідувати навіть гіпотетичну можливість відчуття безкарності у тих, хто здатен розпочинати терористичні війни", - підкреслив Зеленський.

За його словами, будь-яке насильство, що ламає життя людини, має призводити до законного та справедливого судового рішення, яке захищає гідність людини, - це константи для цивілізованих і демократичних країн.

Читайте також: Президенти України і Латвії обговорили потреби ЗСУ, трибунал для рф та євроінтеграцію

"Численні слова конвенцій та інших міжнародних договорів на захист людей та людяності мають стати конкретними юридичними рішеннями та діями. Шляхетний задум творців міжнародного права має відобразитись енергією міжнародного правосуддя", - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський зустрівся з генеральними прокурорами держав-партнерів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-