Латвія підтримає вступ України до НАТО, як тільки умови це дозволять - Левітс

Латвія підтримає вступ України до НАТО, як тільки умови це дозволять - Левітс

Укрінформ
Україна має повне право вступати до безпекових альянсів, тому Латвія підтримує вступ України до НАТО, як тільки для цього будуть відповідні умови.

Про це заявив Президент Латвії Егілс Левітс на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна має повне право вступати до безпекових альянсів, а це означає до НАТО. З огляду на майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, ми чудово розуміємо, що Україна продовжує євроінтеграційні процеси і що НАТО відіграє дуже важливу роль у архітектурі безпеки. Латвія підтримує включення України до НАТО як тільки умови це дозволять», - сказав Левітс.

Він додав, що Латвія також допомагає Україні з проведенням реформ на шляху до членства в ЄС.

«Ми підтримуємо, щоб перемовини з дуже конкретних аспектів процесу набуття повноцінного членства (України в ЄС – ред.) почалися якомога раніше цього року», - зазначив Президент Латвії.

Читайте також: Зеленський і Левітс підписали декларацію про підтримку Латвією вступу України до ЄС і НАТО

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на пресконференції у Києві заявив, що Україна активно готується до липневого саміту НАТО у Вільнюсі і робить усе для того, щоб на ньому прозвучали очікувані політичні рішення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-