Шмигаль очікує отримати кандидатури на посаду директора НАБУ наступного тижня

Шмигаль очікує отримати кандидатури на посаду директора НАБУ наступного тижня

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розраховує, що комісія з проведення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро вже наступного тижня визначиться з трьома кандидатурами і надасть їх уряду.

Про це очільник уряду сказав на пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я переконаний, що вже наступного тижня ми зможемо отримати від міжнародної комісії кандидатів на керівника НАБУ. Уряд буде розглядати (кандидатури - ред.). Це буде ще одним важливим, уже заключним кроком щодо виконання семи рекомендацій (Єврокомісії – ред.)», - зазначив Шмигаль.

Він додав, що практично всі інші кроки вже виконані.

«Ми переконані, що вже цієї весни ми отримаємо попередню оцінку, а до осені Євросоюз дасть уже глибоку оцінку. Паралельно ми вже сьогодні проводимо самоаудит на відповідність європейському законодавству, щоб коли прийде час вступати у перемовини (щодо членства України в ЄС – ред.), у нас уже будуть результати», - зазначив Прем’єр-міністр.

Очільник уряду нагадав, що Україна при отриманні статусу кандидата також готувалася наперед і заздалегідь готувала відповіді на опитувальник ЄС.

«Зараз ми ідемо тим же шляхом: не очікуючи отримання офіційного запиту, ми готуємо всі матеріали для того, щоб рухатися швидше. І це дає мені впевненість говорити про те, що за два роки ми будемо спроможні виконати всі необхідні умови для того, щоб «поставити м’яч» на сторону Європейського Союзу щодо прийняття вже політичного рішення про вступ до ЄС», - резюмував Шмигаль.

Читайте також: У НАБУ пояснили ситуацію з рейтингами кандидатів на посаду директора

Як повідомлялося, 25 лютого комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро поінформувала, що допустила до співбесід щодо відповідності критерію компетентності 11 кандидатів.

У період 28 лютого - 2 березня проводилися фінальні співбесіди з кандидатами, за результатами яких комісія визначить трьох переможців конкурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-