Кулеба та Блінкен обговорили дискусії глав МЗС країн G20

Кулеба та Блінкен обговорили дискусії глав МЗС країн G20

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і державний секретар США Ентоні Блінкен під час телефонної розмови обговорили дискусії глав МЗС країн G20 та спецтрибунал для керівництва росії.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

"Я розмовляв з держсекретарем Ентоні Блінкеном, який поінформував мене про свої дискусії на G20. Я детально розповів про наші подальші кроки стосовно створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України: наша наступна велика справа – забезпечити відповідальність керівництва росії. Скоординовані зусилля є ключовими», - написав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн G20 не змогли у четвер погодити підсумкове комюніке з пунктами, які стосуються України, через розбіжності щодо російсько-українського конфлікту.

Читайте також: Блінкен: Заяву G20 проти війни в Україні блокують дві держави – росія і Китай

Держсекретар США Ентоні Блінкен у четвер уперше після масштабного вторгнення рф в Україну провів особисту зустріч з міністром лавровим у кулуарах зустрічі G20 у Нью-Делі. Як зазначається, розмова Блінкена з лавровим тривала близько 10 хвилин та була незапланованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-