Відкриття представництва ОЕСР у Києві прискорить вступ України до Євросоюзу - МЗС Литви

Відкриття представництва ОЕСР у Києві прискорить вступ України до Євросоюзу - МЗС Литви

Укрінформ
Міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс вітає відкриття у Києві з ініціативи Литви та Польщі представництва Організації економічного співробітництва та розвитку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на МЗС Литви.

«У розпал війни міжнародне співтовариство надсилає вкрай важливий сигнал підтримки Україні. Присутність ОЕСР в Україні допоможе країні швидше провести реформи, необхідні для членства в Європейському Союзі та ОЕСР, виконати вимоги членства та прискорити вступ України до цих організацій. Це також сприятиме відновленню України відповідно до високих стандартів ОЕСР», - сказав Ландсбергіс.

Він також додав, що Представництво відіграє важливу роль у координації дій з українськими установами, міжнародними організаціями та в забезпеченні ефективності підтримки, яка надається.

Зазначається, що Представництво ОЕСР в Україні відкрив голова ОЕСР Матіас Корман. На символічній церемонії відкриття представництва Литву представляв посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас.

Читайте також: Зеленський запросив ОЕСР долучитися до відновлення України

Як повідомляється, у діяльність представництва фінансовий внесок вносять Польща, Литва, Латвія, Румунія та Словаччина. Представництво діятиме у приміщенні посольства Словаччини у Києві.

В ОЕСР працює понад 3 тис. висококласних експертів, які допомагають урядам проводити реформи та консультують національні уряди з питань покращення життя своїх громадян. Литва стала членом ОЕСР у 2018 році. Україна отримала статус потенційного кандидата у члени ОЕСР у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-