Зеленський запросив ОЕСР долучитися до відновлення України

Зеленський запросив ОЕСР долучитися до відновлення України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає відкриття офісу Організації економічного співробітництва та розвитку в Україні важливим кроком у співпраці та запросив представників ОЕСР долучитися до відновлення нашої держави від наслідків російської агресії.

Про це він зазначив за результатами зустрічі з генеральним секретарем ОЕСР Матіасом Корманом, повідомляє Укрінформ з посилання на Телеграм-канал глави держави.

"Відкриття в Україні офісу ОЕСР стане важливим кроком у нашому співробітництві. Усе, що зараз робиться і планується в Україні, спрямоване на перемогу і майбутню відбудову України. Запросив представників ОЕСР долучитися до процесу відновлення", – зауважив Зеленський.

Президент також подякував ОЕСР за визнання перспективи членства України в організації.

Відео: Офіс президента

На сайті Офісу Президента зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили створення податкової системи, яка буде цікавою для бізнесу в час післявоєнної відбудови України.

Президент наголосив, що приваблива система оподаткування матиме особливе значення для залучення приватного капіталу до відбудови країни.

Зеленський також запропонував команді ОЕСР долучитися до розробки та впровадження концепції конфіскації російських активів у країнах – учасницях Організації.

Зі свого боку Корман зазначив, що його візит – знак солідарності з Україною та її народом. Він високо оцінив реформи, що впроваджуються в Україні попри всі безпекові виклики, і запевнив у подальшій підтримці нашої держави.

Раніше генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку Матіас Корман анонсував відкриття 1 березня координаційного офісу в Києві для допомоги Україні у побудові відкритої ринкової економіки.

Як повідомлялося, Україна 5 липня минулого року подала заявку на вступ до ОЕСР.

Для підтримки української економіки в умовах війни ОЕСР 4 липня створила у Парижі спеціальний координаційний офіс.

Читайте також: Програму заходів для набуття членства України в ОЕСР можуть підписати в червні - Шмигаль

Підхід ОЕСР ґрунтується на кількох принципах: лідерство України у процесі відновлення, співпраця, обмін досвідом і керування фінансами. Головна мета – підвищити українську конкурентоздатність, стабілізувати економіку, відновити міста.

ОЕСР — організація, створена 1960 року, до складу якої входять 38 найбільших та найрозвиненіших економік світу, за це вона й отримала неформальну назву "клуб багатих держав".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-