Раді пропонують відкликати Безуглу зі складу оборонного комітету

Раді пропонують відкликати Безуглу зі складу оборонного комітету

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови про відкликання народного депутата Мар’яни Безуглої (парламентська фракція "Слуга народу") зі складу Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Ініціатором відповідного проєкту №9068 є представник Президента у Верховній Раді, народний депутат, член оборонного парламентського комітету Федір Веніславський (фракція "Слуга народу"), повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт ВР.

"Внести до пункту 1 Постанови Верховної Ради України від 29 серпня 2019 року №20-ІХ “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання” такі зміни: відкликати Безуглу Мар’яну Володимирівну – народного депутата України, фракція політичної партії "Слуга народу", з персонального складу Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки", – йдеться в документі.

Читайте також: Раді пропонують перейменувати 8 березня та зробити святковим днем 8 травня

У пояснювальній записці до проєкту постанови автор зазначає, що на засіданні Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки 16 лютого під час розгляду в другому читанні законопроєкту №4210 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань національної безпеки і оборони щодо зміцнення демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України, удосконалення об’єднаного керівництва силами оборони держави та планування у сферах національної безпеки і оборони" Безугла надала членам комітету свідомо неправдиву інформацію щодо попереднього узгодження нею особисто редакції підготовленого до другого читання тексту проєкту закону з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, про що свідчить аудіозапис комітетського засідання. При цьому жодних документів на підтвердження цієї інформації Безугла не надала.

Водночас у листі начальника ГУР МОУ Кирила Буданова на ім’я голови оборонного Комітету ВР повідомляється, що Головним управлінням розвідки відповідний проєкт не підтримується.

Читайте також: Раді пропонують визнати терористичними організаціями флот та повітряно-космічні сили рф

Таким чином народний депутат Безугла свідомо ввела в оману членів комітету шляхом надання свідомо неправдивої інформації, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 351 Кримінального Кодексу України. Окрім цього, такі дії становлять загрозу національній безпеці України, особливо в умовах воєнного стану, зазначається у пояснювальній записці.

На переконання автора проєкту, вчинок Безуглої свідчить про неналежне виконання нею як заступником голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки своїх обов’язків, а її подальша робота в комітеті "створює загрози національній безпеці України в умовах воєнного стану".

У розділі "дати та стан проходження" інформується, що наразі документ направлено на розгляд Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-