Раді пропонують визнати терористичними організаціями флот та повітряно-космічні сили рф

Раді пропонують визнати терористичними організаціями флот та повітряно-космічні сили рф

Укрінформ
Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови про визнання повітряно-космічних сил та військово-морського флоту російської федерації терористичними організаціями.

Відповідний проєкт зареєстровано на сайті парламенту під номером 9064, передає Укрінформ.

Згідно з текстом документа, пропонується визнати повітряно-космічні сили та військово-морський флот російської федерації терористичними організаціями, а їх військовослужбовців учасниками таких організацій та засудити їх злочинну діяльність під час вторгнення на територію України.

Читайте також: Рада робить усе можливе для пришвидшення євроінтеграції України - Стефанчук

У разі ухвалення проєкту постанови уряди та парламенти держав світу планується поінформувати щодо визнання Українською державою вищезгаданих військових сил рф терористичними організаціями, а їх військовослужбовців - терористами.

Очікується, що ухвалення документа дозволить забезпечити справедливу оцінку терористичних дій повітряно-космічних сил та військово-морського флоту російської федерації у війні проти України, невідворотність покарання всіх осіб, винних у порушенні загальноприйнятих звичаїв ведення війни та норм гуманітарного права, а також убезпечити світові державні інституції від ризикованих контактів чи співпраці з цими терористичними організаціями російської федерації.

Читайте також: Рада закликала структури ООН запобігти депортації українських дітей до росії

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний радник Головнокомандувача ЗСУ, ветеран збройних сил США Ден Райс вважає, що усю російську армію слід визнати терористичною організацією, адже вона, ймовірно, вбила більше людей, ніж усі терористичні організації разом узяті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-