Президент Чехії підтримує вступ України до НАТО відразу після закінчення війни

Президент Чехії підтримує вступ України до НАТО відразу після закінчення війни

Укрінформ
Президент Чехії Петер Павел вважає, що НАТО слід розглянути питання членства України в Альянсі відразу після закінчення війни з росією.

Про це Павел сказав у інтерв’ю «Суспільному», передає Укрінформ.

Президент Чехії зазначив, що з точки зору технічної сумісності Україна виконала «домашнє завдання». Існує також повна сумісність з точки зору цінностей і довгострокових стратегічних інтересів.

«Отже, залишається лише умова відсутності конфлікту чи територіальної суперечки, що триває. З точки зору міжнародного права, щойно Україна стане членом НАТО, перебуваючи все ще у конфлікті, Альянс стане стороною цього конфлікту. Можна лишень уявити, наскільки масштабним буде тоді конфлікт між НАТО та росією, швидше за все, навіть із застосуванням ядерної зброї. Тож нам треба дочекатися закінчення війни та відновлення суверенітету України. І тут постане питання членства в НАТО», - зазначив Петер Павел.

Він додав, що на цьому етапі підтримав би це питання, оскільки вважає, що Україна заслуговує на те, щоб її розглядали як нового члена НАТО.

Читайте також: Президент Чехії : Армія України – одна з найдосвідченіших у світі, вона має бути в НАТО

Павел зазначив, що українські військові, вочевидь, будуть «найдосвідченішими з усіх, і були б великою перевагою для країн НАТО».

«Отже, є всі причини, чому ми повинні розглядати членство України в НАТО відразу після війни», - резюмував президент Чехії.

Як повідомлялося, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Президента України Володимира Зеленського відвідати наступний саміт Альянсу у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-