У Чехії запевнили, що продовжать надавати військову допомогу Україні

У Чехії запевнили, що продовжать надавати військову допомогу Україні

Укрінформ
Чехія продовжить надавати військову допомогу Україні як із запасів власної армії, так і з підприємств ОПК.

Про це сказала міністр оборони країни Яна Чернохова на брифінгу в Празі напередодні роковин початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша допомога триватиме доти, доки є що надсилати. Ми також допоможемо у підготовці українських військових», – сказала міністр.

Уряд Чехії напередодні, 22 лютого, ухвалив рішення про ще один пакет допомоги Україні, але Чернохова не повідомила подробиць.

Загалом, зазначила вона, чеська військова допомога Україні з початку повномасштабного російського вторгнення становить близько 10 мільярдів крон (понад 420 млн євро – ред.).

Минулого року Чехія передала Україні 38 танків, 55 БМП, 5 розвідувальних хімічних машин (РХМ), 47 автомобілів, 6 ЗРК, 4 гелікоптери, 128 мінометів, 13 самохідних гаубиць і 12 реактивних систем залпового вогню, 900 метрів мостових конструкцій; а також понад 27 тисяч снарядів для артилерії, 4 900 реактивних снарядів для ракетних установок, понад 17 тисяч мін для мінометів, 291 зенітний пристрій, 30 тисяч пістолетів, 11 тисяч одиниць ручної вогнепальної зброї, а також понад 4 мільйони набоїв для пістолетів. До того ж Міноборони передало військово-медичне обладнання, засоби радіаційного, хімічного та біологічного захисту, військову техніку та запасні частини до неї.

Читайте також: Українці можуть оформити паспорти у Чехії й Словаччині - запрацювали відділення ДП «Документ»

За словами Чернохової, на складах ще є військовий матеріал, який можна передати для ЗСУ. Вона також веде переговори з ВПК щодо налагодження виробництва необхідного озброєння.

Як повідомлялося, Чехія ремонтувала для України танки на своїх заводах. Також у Чехії проходять навчання близько 4 тисяч українських військових. Минулого року чеські військові підготували понад 600 українських солдатів механізованого батальйону та близько 50 спеціалістів на трьох інших напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-