Лідер республіканців у Сенаті США: Більшість моєї партії – за поразку росії

Лідер республіканців у Сенаті США: Більшість моєї партії – за поразку росії

Укрінформ
Лідер республіканців у верхній палаті Конгресу США Мітч Макконнелл висловив упевненість, що більшість його однопартійців підтримують перемогу України в війні з росією та наголосив на необхідності прискорити поставки озброєнь для ЗСУ.

Про це він сказав у п’ятницю під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, передає власний кореспондент Укрінформу.

«росія має зазнати поразки в Україні. Ми не можемо встановлювати часові рамки для цього, але єдине, що ми можемо зробити ... це прискорити прийняття рішень, щоби швидше доставити туди (в Україну – ред.) зброю», - підкреслив сенатор.

Читайте також: Республіканці в Сенаті закликали Байдена прискорити військову допомогу Україні

Він визнав, що зараз оборонний комплекс країн НАТО переживає стрес. 

«У цьому немає жодних питань – ми передаємо набагато більше боєприпасів і систем озброєння, ніж очікувалося», - зазначив Макконнелл.

У цьому зв’язку він підкреслив, що країнам Заходу необхідно пришвидшити процеси, щоби подолати бюрократію й забезпечити передачу необхідної зброї українцям, щоби вони могли виграти війну. 

«Я думаю, що я можу досить змістовно сказати від імені більшості членів моєї партії в Конгресі – ми на тій позиції, щоби перемогти (росію – ред.), бо поразка не є варіантом. Уявіть собі, скільки б це коштувало всім нам – усім нам – якщо перемогу дістала б росія», - зауважив керівник республіканців.

Читайте також: Республіканці закликали Байдена і Шольца не зволікати з танками та ATACMS для України

Як повідомляв Укрінформ, тиждень тому десять членів Палати представників США від республіканської партії внесли до Конгресу резолюцію з вимогою негайно припинити підтримку України у війні із росією. Документ, який отримав назву «Втома від України», закликає Адміністрацію США припинити військову та фінансову допомогу Україні та спонукати сторони до укладення мирної угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-