Кулеба запросив Канаду приєднатися до нової авіаційної коаліції

Кулеба запросив Канаду приєднатися до нової авіаційної коаліції

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба передав запрошення Канаді приєднатися до нової авіаційної коаліції.

Про це глава української дипломатії сказав на спільній з главою МЗС Канади Мелані Жолі пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, безумовно, констатували той факт, що вже сформована танкова коаліція, учасником якої є Канада. Ми дякуємо ще раз Канаді за передачу нам системи NASAMS і броньованих машин Senator. Я передав Мелоні запрошення приєднатися до нової коаліції, яку ми створюємо, - це авіаційна коаліція. Цьому питанню ми приділили значну увагу під час нашого спілкування», - зазначив міністр.

Читайте також: У майбутньому Україна визначатиме долю росії — Кулеба

Він додав, що з канадською колегою обговорив питання зброї, санкцій, фінансової підтримки, зміцнення міжнародної коаліції з більшим залученням країн глобального Півдня.

«Я наголосив Мелоні, що ключове питання зараз – це пришвидшення фактичних поставок тієї зброї, яка вже була обіцяна, забезпечення стабільності поставок амуніції і зброї від наших партнерів», - зауважив Кулеба.

Читайте також: Міністр оборони Канади заявила, що передані для України танки Leopard 2 уже у Польщі

Як повідомляв Укрінформ, Україна прагне отримати сучасні американські винищувачі F-16 чи F-15 або їхні європейські аналоги – німецькі Tornado чи шведські Gripen – на заміну літакам радянських часів.

Крім того, Канада минулого тижня оголосила, що передасть Україні чотири танки Leopard 2. Оттава також погодилася купити для України систему ППО NASAMS та 200 броньованих автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-