Україна потребує завершення війни, але не шляхом нав’язування миру на умовах рф - Бербок

Україна потребує завершення війни, але не шляхом нав’язування миру на умовах рф - Бербок

Укрінформ
Україна та Європа потребують завершення війни, але не шляхом нав’язування миру на умовах росії.

Про це сказала міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на щорічній зовнішньополітичній конференції Фонду Генріха Бьолля в Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«Продиктоване припинення вогню в нинішніх умовах, коли частина України окупована і продовжують летіти ракети та бомби, не є для миру в Україні, а для підкорення Української держави. Тому що відсутність війни не означає автоматично мир у свободі. Продиктований мир протилежний справедливому миру. Тому що така концепція миру, продиктованого миру, визнає право найсильнішого і тим самим порушує міжнародне право», - підкреслила глава МЗС ФРН.

Міністр наголосила на важливості продовження підтримки, адже «ми також несемо відповідальність за те, чого не робимо».

Читайте також: Штайнмаєр сподівається, що 2023 стане роком свободи

«Якщо доводиться вибирати між правильним і кривдним, між агресором і жертвами – то ми на боці закону і на боці народу. Тому що ми не приймаємо нічого в Європі чи будь-де ще у світі, де кордони пересуваються силою і де невимовні страждання завдаються мільйонам людей. Ми не погоджуємося з тим, що володимир путін хоче нав’язати нам логіку минулих століть, згідно з якою право найсильнішого має більше значення, ніж міжнародне право», - сказала дипломат.

Очільниця німецької дипслужби також сказала про необхідність на тлі порушення одною з найбільших країн світу міжнародного права більше інвестувати в інтегровану безпеку.

Дипломат акцентувала під час виступу на питанні довіри до Німеччини як надійного партнера.

«Довіра наших партнерів до нашої країни є однією, можливо, навіть найважливішою валютою зовнішньої політики Німеччини… Для нас у Федеративній Республіці довіра є ключовою валютою», - заявила Бербок.

Читайте також: Бербок: Ми хочемо підтримати Україну у створенні спецтрибуналу в Гаазі

Як глава МЗС вона бачить своїм головним завданням і пріоритетом німецької дипломатії у 2023 році зміцнення міжнародного співробітництва та міжнародного права. Для міністра, за її словами, важливо мати можливість сказати людям по всьому світу, що вони можуть розраховувати на підтримку Берліна. Адже в той час, коли в Європі вирує війна, довіра є спільним страхуванням життя. Адже Україна не лише захищає мир у своїй державі, а й свободу.

Нагадаємо, політик «Зеленої» партії Анналена Бербок є одною з тих, хто закликає до збільшення допомоги Україні, в тому числі шляхом надання більшої кількості зброї. Вона цього року відвідала Харків, чому присвятила велику частину свого виступу в Фонді Бьолля. Бербок стала першим західним політиком, яка відвідала міста так близько до російського кордону. 

Фото: ALT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-