Штайнмаєр сподівається, що 2023 стане роком свободи

Штайнмаєр сподівається, що 2023 стане роком свободи

Укрінформ
Минулий рік був важким, але 2023 має стати роком свободи та оптимізму, зокрема, для України.

Про це заявив президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр на прийнятті для дипломатичного корпусу в ФРН 12 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Давайте зробимо 2023 рік, який є річницю Року Універсальної декларації прав людини, роком свободи, співпраці та оптимізму», - закликав глава держави.

Він зазначив, що 2022 був «темним роком». Але протягом нього стали зрозумілими певні речі: прагнення до свободи є неподільною частиною людської природи; люди хочуть бути вільними й вони черпають сили з цього прагнення.

«Сьогодні це дає сили українським солдатам, які борються за свободу, самовизначення та людську гідність і сміливо чинять опір російській армії, армії агресора. Мене це найбільше вражає. Як і весь світ», - сказав Штайнмаєр.

За його словами, «в похмурому 2022 році трапилось речі, які ми не повинні забувати: вільна країна стверджує себе з великою сміливістю проти російських військових і показує світові, що демократія здатна захищати себе проти ворогів свободи». Президент нагадав, що в Організації Об'єднаних Націй велика більшість країн світу виступили проти агресії росії.

Читайте також: Бербок: Харків є символом божевілля російської агресії та незламної волі українців

Як повідомлялося, Штайнмаєр відвідав Київ і Чернігівську область у жовтні минулого року.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-