Депутатам хочуть заборонити поширювати інформацію про засідання ВР під час воєнного стану

Депутатам хочуть заборонити поширювати інформацію про засідання ВР під час воєнного стану

Законопроєкт
Укрінформ
У парламенті зареєстровано законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану" (№9005).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт ВР.

Проєктом закону пропонується під час дії воєнного стану в Україні заборонити народним депутатам поширювати в будь-який спосіб інформацію про час, місце, перебіг і результати проведення (продовження) пленарного засідання раніше ніж через одну годину після закриття цього засідання або оголошення перерви у пленарному засіданні.

У разі встановлення факту порушення передбачається, що за висновком Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту ВР без обговорення може ухвалити рішення про позбавлення депутата права брати участь у пленарних засіданнях або триваючому пленарному засіданні на термін до п’яти днів. За ці дні народному депутату не виплачуватиметься заробітна плата та не здійснюються виплати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень.

Читайте також: Рада планує спростити присвоєння офіцерських звань під час воєнного стану

Окрім того, на пропозицію головуючого або народного депутата, підтриманою не менш ніж третиною голосів від конституційного складу Верховної Ради, депутат, який порушив зазначені вимоги, зобов’язаний залишити пленарне засідання.

Серед авторів документа - Голова ВР Руслан Стефанчук, його перший заступник Олександр Корнієнко, заступниця Голови ВР Олена Кондратюк та понад сто народних депутатів.

Як повідомлялося, після початку повномасштабного вторгнення рф висвітлення діяльності Верховної Ради суттєво обмежене. Зокрема, немає трансляції засідання в режимі онлайн, а парламентські журналісти не мають можливості працювати у приміщенні Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-