Рада планує спростити присвоєння офіцерських звань під час воєнного стану

Рада планує спростити присвоєння офіцерських звань під час воєнного стану

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, який пропонує дозволити під час воєнного стану призначати військовослужбовців без вищої освіти на офіцерські посади із присвоєнням первинного офіцерського звання молодшого лейтенанта. 

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голосу") у Телеграмі, передає Укрінформ. 

За словами парламентарія, проєкт №8339 "Про внесення зміни до статті 20 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо комплектування Збройних сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період" підтримали за основу 300 депутатів.

Згідно з документом, у період дії воєнного стану пропонується передбачити можливість прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу з одночасним присвоєнням первинного військового звання офіцерського складу осіб сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом або за призовом під час мобілізації, за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, за умови, що вони мають бойовий досвід та проходили військову службу в районах ведення бойових дій не менше шести місяців. Прийняття на військову службу за контрактом у цьому випадку не здійснюється протягом строку дії дисциплінарних стягнень, а наявність вищої освіти не вимагається. 

Читайте також: Рада скоротила строки перевірки відшкодування ПДВ удвічі

Передбачається, що ці особи зможуть пройти курс військової підготовки за напрямом, що відповідає профілю службової діяльності до або після призначення на посаду, але не пізніше ніж упродовж шести місяців від дня припинення чи скасування воєнного стану.

Проєктом закону також пропонується встановити, що в особливий період на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу приймаються громадяни віком від 20 до 40 років.

Очікується, що ухвалення такого закону забезпечить комплектування Збройних сил України посадовими особами офіцерського складу із реальним бойовим досвідом, що посилить оборонний потенціал держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-