Зеленський закликав європейців до санкцій проти атомної, ракетної та дронової індустрії росії

Зеленський закликав європейців до санкцій проти атомної, ракетної та дронової індустрії росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на запровадженні Європейським Союзом санкцій проти російської атомної, ракетної та дронової індустрії та частини ІТ-сектору.

Про це він заявив під час виступу на спеціальному засіданні Європейської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вдумайтесь, росія створила в Європі загрозу радіаційної катастрофи, а російська атомна галузь досі вільна від глобальних санкцій. Хіба це нормально? Вважаю, ні. Є кроки, які ще мають бути зроблені, приміром, застосування санкцій проти усієї ракетної та дронової індустрії росії, відповідної частини IT-сектору держави-терориста, адже російський ракетний терор буде загрозою, поки не буде знищено джерело такої загрози. Вірю, що є у вас, у Європі, така рішучість», - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Водночас глава держави подякував Європі за економічну й енергетичну солідарність, за допомогу у збереженні фінансової і соціальної стабільності України, а також за вже введені санкційні пакети проти російської федерації.

«Чи достатньо вони обмежили російський агресивний потенціал? Це шлях, який треба пройти повністю, ми ж можемо аналізувати, як ці санкції діють, щоб у них не було ані можливості, ані бажання витрачати зусилля на дестабілізацію будь-якої країни в Європі чи ще десь, чи на провокування будь-яких криз», - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський попередив Санду про план рф із дестабілізації Молдови

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у четвер перебуває з візитом у Брюсселі.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-