«Великі ризики через реванш росії»: Зеленський розповів, чи зможе відвідати Брюссель

«Великі ризики через реванш росії»: Зеленський розповів, чи зможе відвідати Брюссель

Укрінформ
 Президент Володимир Зеленський хотів би відвідати Брюссель, однак заявляє про наявність великих ризиків для такої поїздки.

 Про це він сказав на пресконференції за результатами саміту Україна-ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дійсно дуже хочу, але великі ризики через реванш росії. Я не торгуюся у жодному разі, але великі ризики, щоб я кудись поїхав, про пріоритет я сказав", - відповів Зеленський на запитання, чи готовий він відвідати Брюссель.

Президент пояснив, що може покидати країну заради домовленостей по зброї і висловлення вдячності за підтримку.

Читайте також: Євросоюз готує десятий пакет санкцій проти рф на €10 мільярдів - фон дер Ляєн

"З початку війни я їжджу за зброєю, скажу відверто. Щось публічно, щось не дуже, щось одразу, щось пізніше вже суспільство бачить, але фундаментальні рішення. І я був у США. Причина номер один ця. І друга причина - вдячність нашого народу за ту велику підтримку Сполучених Штатів", - підкреслив глава держави.

У цьому контексті він наголосив, що нині саме далекобійна зброя може змінити хід війни.

"Ми впевнені у своїй перемозі, але перемога буде швидшою. Про цю далекобійну зброю знають в Україні, знає росія і знає Брюссель. Я дійсно вдячний трьом десяткам держав або більшості з них, хто нас підтримує з самого початку, і тому ці два пункти, які були раніше пріоритетом для мене, вони і залишаються: перше - це наша велика вдячність, вдячність України лідерам Європи, керівництву Євросоюзу, друге - це зброя. Тому дуже хочеться, щоб ці два пункти мали підтвердження з боку лідерів ЄС, і тоді наша зустріч неминуча", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський заявив, що євроінтеграційні дні в Києві дали потужні результати

Як повідомлялося, 3 лютого у Києві відбувся 24-й саміт ЄС-Україна.

Напередодні в українській столиці пройшла зустріч членів Колегії Європейської комісії на чолі з Президентом Урсулою фон дер Ляєн з урядом України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-