Резніков зустрівся з генеральним інспектором міноборони США

Резніков зустрівся з генеральним інспектором міноборони США

Фото
Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков та генеральний інспектор міністерства оборони США Роберт Сторч обговорили питання співпраці та забезпечення контролю за озброєнням.

Про це Резніков повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ

«Україна переможе в цій війні. Це найважливіші слова, які я чую на кожній зустрічі із нашими міжнародними друзями і партнерами. Сьогодні це повторив мій колега Генеральний інспектор Міністерства оборони США Роберт Сторч, якого я був радий вітати разом із делегацію в Києві. Змістовна, предметна зустріч, результати якої надважливі для подальшої тісної співпраці», - зазначив міністр.

Він наголосив, що делегація інспекторів США відзначила перші результати впровадження Мініоборони України логістичної програми LOGFAS, яка дозволяє моніторити постачання озброєння від країн-партнерів і контролювати рух матеріально-технічної допомоги.

Співрозмовники обговорили подальшу роботу з автоматизації для забезпечення контролю та унеможливлення корупції. «І я, і пан Сторч висловилися за важливість контролю. Наші партнери впевнилися, що усе озброєння й обладнання, яке доставляється з США у відповідній кількості, ефективно застосовується українськими захисниками», - написав очільник МОУ, наголосивши, що війна обов‘язково завершиться перемогою України.

Читайте також: Резніков після розмови з Остіном пообіцяв незабаром «ще більше хороших новин»

«І саме тому вже зараз ми повинні закладати фундамент для співпраці в післявоєнний час - для відбудови незалежної і суверенної України. Важливо, щоб ця стратегія була відома нашим союзникам і друзям за кордоном, які вчергове сьогодні пересвідчилися в нашій повній відкритості», - резюмував міністр.

Як повідомлялося, в інтервʼю CNN Резніков розповів, що Міністерство оборони України реформує стару радянську систему закупівлі зброї в сучасну систему в стилі НАТО. Зокрема, він звернувся до профільних комітетів Верховної Ради з проханням допомогти написати новий закон для модернізації державної системи закупівлі зброї та армійських товарів.

Фото: Олексій Резніков, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-