Резніков в інтервʼю CNN розповів про свою листівку Санта-Клаусу

Резніков в інтервʼю CNN розповів про свою листівку Санта-Клаусу

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що «список побажань» України щодо зброї, яка постачається із Заходу, включає винищувачі.

Про це він сказав в інтервʼю телеканалу CNN, передає Укрінформ. 

«Минулого року я надіслав Санта-Клаусу листівку зі списком побажань, і винищувачі також були в цьому списку побажань», — розповів міністр.

Водночас він наголосив, що першочерговою потребою є системи ППО, щоб запобігти повітряним і ракетним ударам росії.

«Ми повинні закрити наше небо, захистити наше небо. Це пріоритет номер один. Після цього нам потрібно отримати більше танків, артилерійських систем, БПЛА і так далі, і так далі. У нас є люди, але нам потрібна зброя», – вказав Резніков.

Він також процитував британського премʼєра часів Другої світової війни Вінстона Черчилля: «Дайте нам інструменти, ми закінчимо роботу».

Резніков зазначив, що Україна використовуватиме західні танки як «залізний кулак», щоб прорвати позиції росії та звільнити окуповані території.

«Ми використовуватимемо їх як такий собі металевий кулак, або залізний кулак, для прориву лінії оборони нашого ворога», – сказав він.

Міністр додав, що Україна має продовжити контрнаступальну кампанію на різних напрямках для звільнення тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Після «Леопардів» Україні потрібні далекобійна артилерія та винищувачі - Лінкявічюс

Крім того, Резніков наголосив, що міністерство оборони України реформує стару радянську систему закупівлі зброї в сучасну систему в стилі НАТО. Зокрема він розповів, що у вівторок звернувся до профільних парламентських комітетів України з проханням допомогти написати новий закон для модернізації державної системи закупівлі зброї та армійських товарів.

«Ми повинні рухатися вперед у боротьбі з корупцією», - додав він. Тому що Україна продовжуватиме потребувати підтримки Заходу після війни.

«Вони підтримають нас, якщо ми дійсно покажемо їм, що ми зупинимо корупційні системи радянських часів у нашій країні та станемо новою, модернізованою, цивілізованою європейською країною», - сказав Резніков в інтерв`ю.

Читайте також: Кулеба натякнув, що розпочалася робота щодо передачі Україні літаків F-16

Як повідомляв Укрінформ, у середу Німеччина й США оголосили про поставки основних бойових танків Leopard 2 в Україну та дозволили це іншим країнам.

США відправлять в Україну понад 30 танків Abrams. Також будуть поставлені тягачі, ремонтне обладнання, можливості для обслуговування й заправки танків спеціальним пальним, крім того, вже скоро розпочнуться навчання для українських воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-