В ОП відреагували на «відрядження» Тищенка: такі «ініціативи» дратують державу і суспільство

В ОП відреагували на «відрядження» Тищенка: такі «ініціативи» дратують державу і суспільство

Укрінформ
Поїздки народного депутата Миколи Тищенка є неприйнятними, на подібні вчинки реагуватимуть миттєво, жорстко та публічно.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі Укрінформу.

"Давайте відверто. Подібні вчинки абсолютно неприйнятні, і реакція має бути миттєвою, жорсткою і публічною. Бо такі, м’яко кажучи, дивні «ініціативи» сильно дратують як суспільство, так і державу. Зараз і надалі, можете вже не сумніватися, будуть суворі кадрові рішення щодо тих, хто продовжує поводитися демонстративно й зухвало", - зазначив Подоляк.

Він підкреслив, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук уже підтвердив, що не підписував розпорядження про відрядження Тищенка до Таїланду, відповідно цей візит відбувся з порушенням процедури та не є офіційним.

Радник очільника ОП також нагадав, що була блискавична та справедлива реакція зі сторони керівництва партії та фракції «Слуга народу» - нардепа звільнили з посади заступника голови фракції СН та виключили з партії, а голосування щодо виключення зі складу фракції відбудеться найближчим часом. 

"Маємо вже оптимальний перелік жорсткої юридичної реакції. Я вже не говорю про категоричні репутаційні особисті втрати. І водночас держава демонструє правильну дисциплінарну поведінку. Попри війну ми залишаємося демократичною країною, у якій інституції та закон мають значення. Але політичної відповідальності, а головне – відповідальності перед суспільством не уникнути нікому", - наголосив Подоляк.

Читайте також: У ДПСУ заявили, що Тищенко законно виїхав за кордон

Як повідомлялося, пресслужба Посольства України в Таїланді поінформувала, що 27 січня в готелі Novotel у Бангкоку запланована зустріч заступника голови парламентської фракції "Слуга народу"  народного депутата Миколи Тищенка з представниками української громади для "обговорення питань покращення взаємодії".

Тищенка вже виключили з партії "Слуга народу" та звільнили з посади заступника голови фракції, а незабаром виключать і з її складу.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що не підписував розпорядження на відрядження до Таїланду для народного депутата Миколи Тищенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-