У ДПСУ заявили, що Тищенко законно виїхав за кордон

У ДПСУ заявили, що Тищенко законно виїхав за кордон

Ексклюзив
Укрінформ
Народний депутат Микола Тищенко виїхав за кордон згідно з правилами перетину кордону, які діють на сьогодні.

Про це повідомили Укрінформу у пресслужбі ДПСУ.

«Зміни до рішення РНБО уряд має напрацювати протягом 5 днів. А наразі пропуск громадян через кордон здійснюється виключно в межах норм законодавства України, яке регламентує Правила перетину кордону і діє на момент перетину кордону особою», - сказали в пресслужбі прикордонного відомства. 

У ДПСУ нагадали, що Рада нацбезпеки та оборони раніше ухвалила рішення про заборону виїзду чиновників за кордон, згідно з яким перетинати межі України їм можна буде виключно зі службовою метою. Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення у дію відповідного рішення РНБО 23 січня. Згідно з указом, у п'ятиденний строк Кабмін має розробити такий порядок перетину кордону посадовими особами, щоб підставою могло бути лише реальне службове відрядження.

Державна прикордонна служба пояснила, що виїзд чоловіків - народних депутатів України за кордон здійснюється за такими документами: у разі виїзду за паспортом громадянина України для виїзду за кордон – підтвердження статусу народного депутата України; у разі виїзду за дипломатичним паспортом або службовим паспортом за наявності документів, що посвідчують факт виїзду за кордон у службове відрядження та підтвердження статусу народного депутата України.

Читайте також: Президент: Їздити за кордон із недержавною метою посадовцям більше не вдасться

Як повідомлялося, пресслужба посольства України в Таїланді поінформувала, що 27 січня в готелі Novotel у Бангкоку запланована зустріч заступника голови парламентської фракції "Слуга народу"  народного депутата Миколи Тищенка з представниками української громади для "обговорення питань покращення взаємодії".

Тищенка вже виключили з партії "Слуга народу" та звільнили з посади заступника голови фракції, а незабаром виключать і з її складу.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що не підписував розпорядження на відрядження до Таїланду для народного депутата Миколи Тищенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-