Штати не бачать ознак, що підтримка України могла постраждати від корупційних дій

Штати не бачать ознак, що підтримка України могла постраждати від корупційних дій

Укрінформ
Сполучені Штати не мають жодних підтверджень, які вказували б на те, що бюджетна або оборонна підтримка України могла якимось чином постраждати від корупційних дій в Україні.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні координатор Ради з питань нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Бюджетна допомога (Україні – ред.) спрямовується через Світовий банк. І ми впевнені в цьому процесі», - підкреслив Кірбі.

Читайте також: В Міноборони перезріла потреба професіоналізації закупівельної функції

Таким чином він відповів на запитання журналістів, чи впевнені в адміністрації США у тому, що корупція в Україні не торкнулася іноземної бюджетної підтримки – на тлі останніх корупційних викриттів.

«Ми, очевидно, поділяємо стурбованість президента Зеленського щодо цих звинувачень у корупції, і вочевидь, він сприймає це серйозно. Це важливо. Ми, звісно, надамо йому можливість пройти через це», - зазначив представник Білого дому.

Водночас Кірбі наголосив: «Ми не бачили жодних ознак того, що наша бюджетна допомога постраждала від будь-якого прояву корупції в Україні, і я б зайшов ще далі, щоби сказати те саме про допомогу у сфері безпеки – зброї та систем».

Читайте також: У Єврокомісії відреагували на корупційні розслідування та відставки у владі України

Він підкреслив, що США працюють у тісній взаємодії з українською стороною щодо заходів відповідальності в цій сфері. Кірбі також зазначив, що в Вашингтон і «не бачать жодних ознак того, що будь-що з надісланого (з боку США – ред.), могло потрапити в чужі руки або бути використано неналежним чином».

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Держдепартаменті США назвали «швидкими й рішучими кроками» гучні відставки в Україні, які відбулися напередодні на тлі останніх корупційних скандалів та журналістських розслідувань незалежних медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-