Штати назвали «швидкими й рішучими кроками» гучні відставки в Україні

Штати назвали «швидкими й рішучими кроками» гучні відставки в Україні

Укрінформ
Швидкі рішення щодо відставки чиновників різних рівнів в українській владі, причетних до проявів корупції, відповідають прагненням України із забезпечення підзвітного і прозорого врядування.

Так прокоментував останній розвиток подій в Україні в вівторок речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вітаємо швидкі й рішучі кроки президента Зеленського, а також пильність українського громадянського суспільства та ЗМІ щодо протидії корупції з метою забезпечення ефективного нагляду та підзвітності державних закупівель», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: У Єврокомісії відреагували на корупційні розслідування та відставки у владі України

Він позитивно відзначив рішучість українців притягати до відповідальності чиновників, які користуються суспільною довірою, якщо ті не виконують зобов'язань, покладених на них. Представник Держдепу нагадав, що це випливає з бажання народу України, висловленого ще з часів Революції Гідності в 2014 році, а також з часів президентських виборів 2019 року, коли Володимир Зеленський декларував підзвітне й прозоре врядування у своїй виборчій програмі.

Читайте також: Посол США відзначила неприпустимість власного збагачення за рахунок ресурсів держави

«Так само як народ України хоче бачити належне врядування, боротьбу з корупцією, верховенство права, ми також підтримуємо всі ці речі та зобов’язання України забезпечувати прозорість і підзвітність. І ми стали свідками такого прикладу впродовж останніх годин»,- зауважив Прайс.

У цьому зв’язку представник Держдепартаменту наголосив, що Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну в її зусиллях впровадити важливі антикорупційні реформи.

Читайте також: У Міноборони проведуть службове розслідування щодо керівника департаменту закупівель

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 24 січня в органах державної влади України відбулися кадрові зміни на тлі останніх корупційних скандалів та журналістських розслідувань незалежних медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-