ФРН має разом з іншими надати Україні танки – глава Мюнхенської безпекової конференції

ФРН має разом з іншими надати Україні танки – глава Мюнхенської безпекової конференції

Укрінформ
Німеччина має разом з іншими союзниками та партнерами скоординовано передати Україні бойові танки.

Про це голова Мюнхенської конференції з безпеки заявив в інтерв’ю Укрінформу.

«Я вважаю, що ми повинні прийняти пропозиції Європейської ради з міжнародних відносин про те, що Німеччина має бути частиною консорціуму, де всі країни, які мають танки Leopard у своїх Збройних силах, передають їх, разом навчають солдат тощо», - сказав посол.

Він висловив припущення, що такий процес може розпочатися під егідою зустрічі в Рамштайні, яка відбудеться 20 січня.

Хойсген нагадав, що Берлін протягом останнього року вже відступав від визначених ним самим «червоних ліній» і заборон. Це стосувалося, зокрема, газопроводу «Північний потік-2», введення економічних санкцій, що ФРН не постачатиме зброю в Україну.

Читайте також: Стефанчук подякував Франції за рішення про передачу танків Україні

«А сьогодні ми в авангарді санкцій, ми припинили імпорт газу з росії, ми поставили багато зброї. П’ятого січня ми домовилися про поставку БМП Marder. Сподіваємось, тепер Німеччина перетне наступну «червону лінію» і приєднається до консорціуму, що поставляє бойові танки Leopard», - сказав Хойсген, який від самого початку підтримував постачання Україні танків.

Як повідомлялося, до цього часу глава німецького уряду вагається з прийняттям відповідного рішення, але останнім часом тиск на Берлін зростає з боку країн, які готові передати свої танки Leopard і потребують для цього дозволу Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-