Стефанчук подякував Франції за рішення про передачу танків Україні

Стефанчук подякував Франції за рішення про передачу танків Україні

Укрінформ
Рішення Президента Франції Еммануеля Макрона про передачу танків французького виробництва якісно змінило підхід партнерів до передачі Україні важкого озброєння.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

“Високо ціную діалог України та Франції. Рішення Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона про передачу Україні легких бойових танків французького виробництва якісно змінило підхід партнерів до передачі нам аналогічного та більш важкого озброєння. Про це зазначив під час зустрічі з радницею Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона Ізабель Дюмон”, - написав він.

Читайте також: Доля колаборантів: Стефанчук припинив повноваження депутата Ковальова у зв‘язку з його смертю

Стефанчук зауважив, що росія продовжує свій терор. Остання трагедія у Дніпрі ще раз підтверджує цинізм та варварство російської федерації. 

Голова Верховної Ради наголосив, що ключова потреба України сьогодні – засоби протиповітряної та протиракетної оборони. Він закликав також до тотальної ізоляції росії та застосування потужних санкцій проти рф.

“І насамкінець, обговорив питання справедливості. Справедливості на мапі міжнародного права”, - написав Стефанчук. 

Читайте також: Стефанчук зустрівся з главою ОБСЄ: Розраховую на підтримку української формули миру

Керівництво рф має постати перед судом за злочин агресії проти України, росія має понести відповідальність за всі атаки та за весь терор. Стефанчук обговорив з Дюмон необхідність створення Спеціального трибуналу.

Як повідомляв Укрінформ, 4 січня Президент України Володимир Зеленський та Президент Франції Еммануель Макрон обговорили подальшу співпрацю над суттєвим посиленням української протиповітряної оборони та інших оборонних спроможностей. Окрім цього, Зеленський подякував Макрону за рішення передати легкі танки та бронетранспортери Bastion.

Фото Руслан Стефанчук, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-