Білий дім відреагував на умови Німеччини щодо передачі танків Україні

Білий дім відреагував на умови Німеччини щодо передачі танків Україні

Укрінформ
Сполучені Штати вважають суверенним рішення кожної держави щодо того, яку допомогу надавати Україні в умовах її протистояння російській агресії.

Про це заявила в середу під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр на прохання прокоментувати позицію німецької сторони щодо передачі танків Leopard Україні, передає власний кореспондент Укрінформу. 

«Коли йдеться про інші країни, президент (Байден – ред.) вважає, що кожна країна може і має приймати власні суверенні рішення щодо того, які кроки допомоги у сфері безпеки, а також яке обладнання вони можуть надати Україні», - зазначила представниця адміністрації.

Читайте також: Шольц дасть Україні «Леопарди», якщо Байден постачатиме «Абрамси» - ЗМІ

Водночас вона привітала недавню заяву Німеччини про передачу Україні БМП, а також батареї ППО Patriot. Крім того, Жан-П’єр позитивно оцінила рішення Великої Британії відправити в Україну танки Challenger. 

«Ми побачили неймовірну солідарність націй у всьому світі на підтримку України»,- підкреслила речниця Білого дому.

Читайте також: БМП Marder: німці передають Україні засіб для посилення піхоти

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією німецьких ЗМІ, федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц буде згодний надати Україні танки Leopard за умови постачання Сполученими Штатами танків Abrams.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-