У Євросоюзі назвали обстріл Дніпра ще одним воєнним злочином росії

У Євросоюзі назвали обстріл Дніпра ще одним воєнним злочином росії

Укрінформ
Європейський Союз рішуче засуджує атаки російського агресора проти мирного населення та цивільних об’єктів в Україні і зробить усе, щоб притягнути до відповідальності всіх винних у цих воєнних злочинах, зокрема – у вбивстві цивільних людей у житловому будинку в місті Дніпро.

Про це сьогодні у Брюсселі сказав речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще більше російських ракет вразили українські міста минулих вихідних. Це включає, зокрема, житловий багатоквартирний будинок у місті Дніпро, де загинули принаймні 35 цивільних людей, включаючи двох дітей (станом на 13.00 16 січня відомо про 40 загиблих, з них три дитини - ред.). росія продовжує демонструвати своє нелюдське обличчя та застосовує жорстокий невибірковий ракетний терор. Такі дії є воєнним злочином і мають бути зупинені негайно», - наголосив речник ЄС.

Він нагадав заяву високого представника ЄС Жозепа Борреля, який вчора ввечері зазначив, що такі дії російського агресора не залишаться безкарними.

«Європейський Союз потужно засуджує російський боягузливий удар по цивільних цілях в Україні, включаючи енергетичну інфраструктуру. Ми також рішуче засуджуємо те, що росіяни дедалі більше вражають цивільне населення в їхніх домівках шляхом атаки на житлові будинки. Варварські дії росії лише зміцнюють нашу рішучість у тому, щоб добитися відповідальності (для винних в обстрілах – ред.)», - наголосив Стано.

Читайте також: Моравецький - про обстріл Дніпра: росію треба негайно зупинити

Як повідомлялося, у місті Дніпро 14 січня ворожа ракета влучила у дев'ятиповерховий будинок, зруйнувавши два під'їзди з 9-го по 2-й поверхи (72 квартири знищені, понад 230 — пошкоджені).

Станом на 13.00 16 січня відомо про 39 врятованих осіб, 40 загиблих, з них 3 дитини, 75 травмованих (з них 14 дітей), отримано 46 повідомлень про безвісно зниклих.

На місці трагедії тривають аварійно-рятувальні та пошукові роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-