Шлях України до ЄС: Урсула фон дер Ляєн сказала, якими будуть подальші кроки

Шлях України до ЄС: Урсула фон дер Ляєн сказала, якими будуть подальші кроки

Укрінформ
Єврокомісія вітає виконання Україною критеріїв, необхідних для набуття членства в ЄС, а Рада ЄС може ухвалювати рішення щодо подальшого просування України на цьому шляху після висновків ЄК щодо прогресу розширення ЄС.

Про це сьогодні під час пресконференції у шведському місті Кіруна заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Процес входження є покроковим процесом. Для нас наступним важливим, наріжним пунктом є доповідь про хід розширення ЄС. Тому що вона оцінить прогрес з початку року всіх і кожної країни-кандидата, які хочуть приєднатися до Європейського Союзу… Україна вражаюче амбітна, сильна та швидка у виконанні, – і це дуже добре. Для того, щоб підтримати цей процес, Колегія (Єврокомісії) відвідає Україну на початку лютого», - зауважила Президент Єврокомісії.

За її словами, під час зустрічі Колегії Єврокомісії та уряду України сторони проведуть огляд основних 18-20 файлів, над якими вже зараз триває робота. Така зустріч дозволить поглибити та інтенсифікувати різні теми, які є в двосторонньому порядку денному, що демонструє, наскільки широким є цей порядок денний.

Читайте також: Україна розраховує пройти переговори про вступ до ЄС менш ніж за 2 роки - Шмигаль

«Для нас важливо досягати прогресу з якомога вищою якістю, і, безумовно, швидкість і амбіції уряду України також враховуються. Тож доповідь щодо розширення відобразить все це, і будемо сподіватися, принесе цікаві та позитивні рішення Ради ЄС», - додала фон дер Ляєн.

Як вже повідомлялося, 3 лютого в Україні має відбутися саміт Україна-ЄС. Перед початком саміту запланований візит в Україну членів колегії Європейської комісії, яка під час зустрічі з урядом відобразить прогрес, що досягнутий у двосторонніх відносинах між Україною і ЄС, та, зокрема, у просуванні України як країни-кандидата до членства в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-