Заплановану на вчора розмову Кулеби з новим главою МЗС Ізраїлю перенесли з технічих причин - посол

Заплановану на вчора розмову Кулеби з новим главою МЗС Ізраїлю перенесли з технічих причин - посол

Укрінформ
Телефонна розмова міністрів закордонних справ України Дмитра Кулеби та Ізраїлю Елі Коена була запланована на четвер, 12 січня, однак її перенесли з технічних причин.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук у п'ятницю на пресконференції в Медіацентрі Україна -Укрінформ.

"Телефонна розмова з міністром Кулебою нового міністра закордонних справ Коена мала відбутися вчора (12 січня. - ред.). Вона не відбулася з технічних причин. Тут немає ніяких інсинуацій. Ви знаєте, що вчора у нас засідав стратегічний кабінет, під час війни плани не завжди вдається виконувати так, як передбачалося", - сказав посол.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у четвер, 12 січня, провів чергове засідання Ставки щодо ситуації на фронті, під час якого обговорили ситуацію в Бахмуті та Соледарі.

За даними ОП, у засіданні взяли участь міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко, командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сірський та командувачі військ оперативних напрямків, секретар керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак.

Читайте також: Кулеба: Я приблизно уявляю позицію Ізраїлю щодо війни в Україні, але нехай усі це побачать

До засідання Ставки також приєдналися міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, міністр фінансів Сергій Марченко, інші урядовці, т.в.о. голови СБУ Василь Малюк та інші керівники силових відомств та правоохоронних органів.

Новопризначений міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен 2 січня заявив, що країна продовжить надавати гуманітарну допомогу Україні, але менше говоритиме про війну.

3 січня відбулася телефонна розмова Коена та глави мзс рф сергія лаврова.

Попередній міністр закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід не спілкувався зі своїм російським колегою від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-