Україні не потрібні десять років перемовин щодо членства в ЄС – Стефанішина

Україні не потрібні десять років перемовин щодо членства в ЄС – Стефанішина

Укрінформ
Україна демонструє рішучість і спроможність долати виклики та виконувати завдання на шляху до членства в ЄС, тому до неї не треба застосовувати «десятирічний стандарт» переговорів про членство, але треба допомогти здобути Перемогу.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у «Геополітичній розмові», яку провів онлайн 11 січня European Policy Centre (EPC), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо кожен з лідерів країни ЄС, які зустрінуться у Брюсселі менше, ніж через місяць, ухвалять рішення поставити Україні ще танки, ще РЗСВ, ще БМП або іншу необхідну зброю, вікно можливостей для прийняття необхідних рішень буде набагато ближче, ніж ми очікуємо, і це (переговори про членство – ред.) точно не займе десятиріччя», - сказала вона.

Читайте також: Стефанішина закликала ЄС не відставати від темпу України

Політик закликала не застосовувати щодо нашої держави досвід інших країн, адже ми вже довели, що якщо щось потрібне для нашого виживання, ми зробимо це. Але, зауважила вона, для того, щоби відкрити «політичне вікно можливостей» ми маємо відновити мир і стабільність в Європі, а цей процес починається з поразки рф, всі європейські лідери мають зробити все можливе, щоби України швидко перемогла в цій війні.

«Говорячи про мир, про стабільність на континенті, про успіх європейського проєкту як такого, треба усвідомлювати, що все це можливо, якщо Україна зможе перемогти росію на полі бою», - заявила віцепрем’єрка.

Читайте також: Стефанішина очікує, що за пів року в ЄС буде правова база для конфіскації заморожених активів рф

Вона підкреслила, що Україна наразі потребує багато: гуманітарної допомоги, підтримки в реконструкції зруйнованих домівок і критичної інфраструктури, але насамперед - військової допомоги, «щоби не дати росії продовжувати руйнувати нашу державу та чинити геноцид українського народу».

«Ситуація залишається дуже складною як з гуманітарної, так і військової точки зору, - констатувала Стефанішина. При цьому вона підкреслила, якщо Україна матиме всю необхідну зброю, «війна не буде тривати так довго, як того бажає росія».

Читайте також: Уряд спільно з ЄС сформує нове бачення «зеленої» трансформації України – Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого 2023 року. Темою саміту, ймовірно, буде продовження підтримки України. Лідери Євросоюзу також оцінять шлях нашої держави до членства у спільноті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-