На зимовій сесії ПАРЄ говоритимуть про війну росії проти України

На зимовій сесії ПАРЄ говоритимуть про війну росії проти України

Укрінформ
Термінові дебати за участю керівника Центру громадянських свобод, лауреата Нобелівської премії миру 2022 року Олександри Матвійчук щодо аспектів права та дотримання прав людини у світлі агресії рф проти України, відбудуться на зимовій пленарній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка проходитиме у Страсбурзі з 23 по 27 січня 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба ПАРЄ, передає власкор Укрінформу.

“Також відбудуться звернення прем’єр-міністра Ісландії Катрін Якобсдоттір та міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок. Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич представить своє звернення до членів ПАРЄ. Асамблея також обере свого президента та віце-президентів”, - йдеться у повідомленні щодо порядку денного зимової сесії.

Також у ході чергової сесії ПАРЄ йтиметься про боротьбу з насильством щодо жінок, зокрема відбудуться дебати про сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, і спільні дебати про Стамбульську конвенцію, роль і відповідальність чоловіків та хлопчиків у припиненні ґендерного насильства щодо жінок і дівчат.

Читайте також: Президент ПАРЄ - про обстріл Херсона: Ганьба путіну, уряду й парламенту росії

Серед інших тем порядку денного – вплив збройного конфлікту на навколишнє середовище, іноземні бойовики ІДІЛ та їхні сім’ї, які повертаються з Сирії та інших країн, а також етичні, культурні та освітні проблеми додатків для відстеження контактів.

Як повідомляв Укрінформ, Народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко балотуватиметься на посаду президента Парламентської асамблеї Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-