Народний депутат Мережко балотуватиметься на посаду президента ПАРЄ

Народний депутат Мережко балотуватиметься на посаду президента ПАРЄ

Укрінформ
Народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко вирішив висунути свою кандидатуру на посаду президента Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Щиро вдячний своїм колегам за підтримку мого рішення висунути свою кандидатуру на посаду президента Парламентської асамблеї Ради Європи. Якщо коротко, то моя програма, з якою я йду на вибори, складається з трьох головних пунктів», - зазначив він.

Серед пунктів цієї програми, за словами народного депутата - відновлення демократії всередині ПАРЄ.

«Тобто антидемократичну систему виборів президента, яка є зараз, і яка є, по суті, виборами без виборів, треба замінити на справжні конкурентні вибори. У цьому плані ПАРЄ має бути взірцем демократичних виборів», - вважає Мережко.

Нардеп уточнив, що іншим пунктом цієї програми є те, що всередині ПАРЄ необхідно рішуче позбутися будь-якого російського чи проросійського впливу. За його словами, треба ці зміни зробити невідворотними і не допустити повернення до політики «діалогу» з росією.

Читайте також: У ПАРЄ пройдуть слухання щодо механізмів компенсації Україні збитків від російської агресії

Як поінформував парламентарій, третім пунктом його програми є те, що ПАРЄ має розширити систему захисту прав людини.

«Треба активно протидіяти системним порушенням прав людини і злочинам проти прав людини, які скоюють країни, що не є членами Ради Європи, але які мають наслідки в країнах-членах Ради Європи», - вважає він.

Як повідомлялося, 14 грудня у Верховній Раді створили міжфракційне депутатське об’єднання «Вільна Ічкерія». Об'єднання очолив голова парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-