У МЗС назвали нікчемним оголошення посла України «небажаною особою» в Республіці Сербській

У МЗС назвали нікчемним оголошення посла України «небажаною особою» в Республіці Сербській

Укрінформ
«Рішення» президента Республіки Сербської Мілорада Додіка про оголошення посла України в Боснії та Герцеговині Василя Кирилича «небажаною особою» є нікчемним, Україна не має посла у цьому державному утворенні.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, оприлюдненому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ніколенко зауважив, що ця «новина» не заслуговувала б на якусь увагу, але оскільки за кордоном дехто намагається представити це як щось, що нібито спричинить якісь наслідки, у МЗС змушені пояснити.

«Це так зване «рішення» є нікчемним. Україна не має посла в так званій «Республіці Сербскій». Василь Кирилич акредитований послом в Боснії та Герцеговині із резиденцією в Загребі. Відповідно до Конституції Боснії та Герцеговини, повноваження в сфері зовнішньої політики перебувають у виключній компетенції Президії БіГ», - зазначив речник МЗС.

Читайте також: В ЄС різко відреагували на рішення влади Республіки Сербської щодо нагородження путіна

Він додав, що Додік не має повноважень ухвалювати подібні рішення, а його заяву слід розглядати виключно як недолугу спробу виправдати свої популістські рішення на догоду кремля.

Як повідомляли ЗМІ, президент Республіки Сербської Мілорад Додік у середу під час спілкування з журналістами в місті Баня-Лука заявив, що посол України в Хорватії Василь Кирилич, який також є послом за сумісництвом у Боснії і Герцеговині, оголошений "небажаною особою" в Республіці Сербській після того, як український дипломат назвав "нагородою від терориста терористу"рішення Додіка нагородити орденом президента росії володимира путіна.

Читайте також: Проросійський лідер боснійських сербів Додік заявив про бажання розділити країну

Республіка Сербська — державне утворення на території Боснії і Герцеговини, утворене в результаті Дейтонської угоди. Столиця — Баня-Лука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-