Країни «Люблінського трикутника» підтримали українську формулу миру та трибунал для рф

Країни «Люблінського трикутника» підтримали українську формулу миру та трибунал для рф

Декларація
Укрінформ
Спільна декларація Президентів України, Литви і Польщі Володимира Зеленського, Гітанаса Наусєди та Анджея Дуди за результатами другого саміту Люблінського трикутника передбачає підтримку проведення Глобального саміту формули миру, створення спеціального міжнародного трибуналу проти росії, перспектив членства України в ЄС і НАТО та продовження оборонної допомоги українцям.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

«За результатами переговорів є спільна декларація. У ній відображені ключові питання, ключові політичні, гуманітарні й інші висновки від сьогоднішньої зустрічі», - зазначив Зеленський.

За даними ОП, спільна декларація підтверджує багатовікові історичні зв’язки між Україною, Литвою та Польщею, а також визначає пріоритетні напрями співпраці Люблінського трикутника, зокрема у межах стратегічного курсу нашої держави щодо набуття повноправного членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору.

У документі підтверджується намір Литви та Польщі продовжити надання потужної військової, технічної, оборонної, гуманітарної та іншої підтримки Україні.

У декларації висловлено підтримку скликання Глобального саміту формули миру задля консолідації міжнародної підтримки мирного плану, який презентував раніше Зеленський.

Також підтверджено підтримку створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України.

Читайте також: Польща та Литва підтримують членство України в НАТО - саміт «Люблінського трикутника»

У документі окремо відзначено розширення Чорноморської зернової ініціативи на інші морські порти України та важливість продовження програми «Зерно з України» для посилення глобальної продовольчої безпеки.

В ОП розповіли, що з підписанням спільної декларації на рівні Президентів трьох країн фіксується підтримка литовською та польською сторонами перспективи набуття Україною членства в ЄС і НАТО щойно це дозволять умови.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у середу перебуває у Львові, де зустрівся з президентами Польщі Анджеєм Дудою і Литви Гітанасом Наусєдою. Лідери проведи другий саміт Люблінського трикутника, за результатами якого підписали спільну декларацію.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-