Україна цьогоріч головуватиме в структурі «ООН-Жінки»

Україна цьогоріч головуватиме в структурі «ООН-Жінки»

Укрінформ
Україна головуватиме в структурі «ООН-Жінки» у 2023 році.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Головою виконавчої ради у вівторок був обраний постпред України при ООН Сергій Кислиця.

Цього року головування у цьому органі перейшло до східно-європейської регіональної групи, яке забезпечуватиме постпред України при ООН. Віцепрезидентами обрано представників Італії, Колумбії, Таїланду, та Камеруну.

Сама ж рада складається з 41 держави-члена, які обираються членами Економічної та Соціальної Ради ООН строком на три роки на основі географічного розподілу за регіонами. Вона координує роботу системи ООН у питанні гендерної рівності і є допоміжним органом Генеральної Асамблеї ООН.

У 2022 році розпочалося трирічне членство України у виконавчій раді «ООН-Жінки», яка здійснює нагляд за оперативною діяльністю, а також забезпечує стратегічне керівництво ООН-Жінки.

Читайте також: Верховний комісар ООН з прав людини звинуватив уряд Ірану у вбивствах

Нагадаємо: ООН Жінки - провідний орган, що координує роботу системи ООН у питанні гендерної рівності. Є допоміжним органом Генеральної Асамблеї ООН, створений рішенням Асамблеї в 2010 році з метою прискорення прогресу в справі задоволення потреб жінок у всьому світі, підвищення ефективності використання наявних ресурсів і об'єднання мандатів і функцій окремих підрозділів системи ООН, які займалися виключно питаннями гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-