Посол України у Німеччині заявляє, що для нього відкриті практично всі двері

Посол України у Німеччині заявляє, що для нього відкриті практично всі двері

Укрінформ
Посол України Олексій Макеєв заявив, що у Німеччині для нього відкриті двері практично всіх урядових установ і німецького парламенту.

Про це дипломат сказав в інтерв’ю «Європейській правді», передає Укрінформ.

«Я вважаю, що для мене зараз відкриті практично всі двері. За півтора місяця я відвідав практично всіх міністрів, провів зустрічі десь із близько сотнею депутатів німецького Бундестагу. Для мене це дуже важливо, тому що моя сфера роботи – це говорити з центрами прийняття рішень з одного боку, а з другого – говорити з німецькою громадськістю», - сказав Макеєв.

Посол України додав, що те, що він говорить під час зустрічей у центрах прийняття рішень, і його аргументи та результати бесід, необов’язково мають ставати предметом широкого обговорення з німецькою громадськістю.

«Хоча аргументи, які я застосовую, однакові що на тій, що на іншій зустрічі», - зауважив Макеєв.

Коментуючи відмінність свого дипломатичного стилю роботи від попередника Андрія Мельника, він зазначив, що, на його переконання, найвищою цінністю для дипломата є довіра.

Читайте також: Надання Німеччиною танків для України є питанням часу - Данілов

«Саме побудувати довіру, що ті домовленості, які будуть досягнуті, будуть оприлюднені саме тоді, коли ми домовимося, а не раніше, що аргументи, вираз обличчя, атмосфера переговорів не ставатиме негайно темою для широкого обговорення», - пояснив посол.

За його словами, у кожного дипломата свій стиль, але треба також узяти до уваги, що Андрій Мельник працював трішки в інших умовах.

«Він багато чого зміг зробити для того, щоб «струсонути» німецьке суспільство так, щоб воно прокинулося», - зазначив Макеєв.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 23 вересня минулого року призначив Олексія Макеєва послом України у ФРН.

24 жовтня новопризначений посол вручив вірчі грамоти президенту Франку-Вальтеру Штайнмаєру.

18 листопада Кабінет Міністрів призначив Андрія Мельника заступником міністра закордонних справ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-