Україна розраховує на підтримку G7 формули миру, запропонованої Зеленським - Єрмак

Україна розраховує на підтримку G7 формули миру, запропонованої Зеленським - Єрмак

Укрінформ
Україна розраховує, що держави-учасниці G7 підтримають формулу миру, запропоновану Президентом Володимиром Зеленським.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак сказав під час зустрічі з послом Японії Кунінорі Мацудою, який головує у групі послів G7, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Єрмак привітав посла з початком головування Японії в G7 у 2023 році та висловив сподівання на продовження активної співпраці з державами цього об‘єднання.

«Регулярний діалог Президента Володимира Зеленського з главами держав і урядів «Групи семи» показав себе як один із найефективніших механізмів координації зусиль міжнародної спільноти в протидії російській агресії. Розраховуємо на нові результати цієї співпраці, що наблизять нашу спільну перемогу над ворогом», – зазначив керівник ОП.

Читайте також: Україна та Німеччина обговорили формулу миру, запропоновану Зеленським

Він наголосив, що Україна сподівається на підтримку з боку G7 формули миру, оголошеної Зеленським під час виступу на останньому саміті G20 в Індонезії, а також пропонує державам стати лідерами у виконанні певних пунктів.

Від імені Президента Єрмак подякував Японії за солідарність з Україною. Керівник ОП також нагадав про запрошення глави держави на адресу японського прем’єр-міністра Фуміо Кішіди відвідати Україну.

Зазначається, що зі свого боку Кунінорі Мацуда запевнив українську сторону в незмінності позиції Японії стосовно підтримки суверенітету й територіальної цілісності України та пріоритетності надання допомоги державі під час головування в G7.

Читайте також: Єрмак: Саміт з обговорення української формули миру може відбутися на платформі ООН

Як повідомлялося, у листопаді Володимир Зеленський презентував Українську формулу миру. Зокрема, йдеться про радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну безпеку, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Фото twitter.com/GermanyDiplo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-